Raspored devetnica u svibnju

Raspored devetnica u svibnju

Molitva je jedan od najvažnijih aspekata naše vjere i komunikacije s Bogom.

Ona nam pomaže da se povežemo s našim Stvoriteljem, da se otvorimo za Njegovu volju i tako dobijemo snagu i smjer u našem životu. Postoji mnogo vrsta i načina molitve, a neke od dragocjenih primjera su devetnice pomoću kojih se obično obraćamo različitim svecima i molimo za njihov zagovor kod Boga.

Devetnice se obično mole prije blagdana, spomendana ili određenih događaja, no prema potrebi mogu se moliti i u bilo koje druge dane. Tijekom devetnice poželjno je pristupiti sakramentu pomirenja i primiti Svetu pričest kao i učiniti neko djelo kršćanske ljubavi.

Donosimo vam raspored devetnica koje se obično mole u svibnju

† DEVETNICA BL. IVANU MERZU

Blaženi Ivan Merz uzor je i zagovornik mnogih mladih katolika. Bio je hrvatski laik i intelektualac koji je posvetio svoj život širenju kršćanske kulture i obrazovanja.

Moćan je zagovornik studenata, nezaposlenih, ali i bračnih parova koji ne mogu imati djecu, a devetnica bl. Ivanu Merzu je izvrsna prilika za molitvu za njegovo zagovaranje te za osobni rast u vjeri.

Devetnica bl. Ivanu Merzu u zbirci devetnica Novena Croatica nalazi se na 37. stranici, a obično se moli u razdoblju od 1. – 9. svibnja.

† DEVETNICA SV. LEOPOLDU MANDIĆU

Sveti Leopold Mandić naš je veliki zagovornik na Nebu. Bio je fratar kapucin poznat kao veliki ispovjednik i veliki apostol milosrđa.
Devetnica sv. Leopoldu Mandiću je posebno „korisna“ za molitvu za izlječenje tijela i duše. Ovaj veliki svetac bolovao je od tumora jednjaka, stoga je moćan zagovornik svima onima koji pate od te ili sličnih bolesti.

Devetnica sv. Leopoldu Mandiću u zbirci devetnica Novena Croatica nalazi se na 15. stranici, a obično se moli u razdoblju od 3. – 11. svibnja.

† DEVETNICA GOSPI FATIMSKOJ

Devetnica Gospi Fatimskoj u zbirci devetnica Novena Croatica nalazi se na 106. stranici, a obično se moli u razdoblju od 4. – 12. svibnja.

Fatima je poznata po Gospinom ukazanju troje pastira: Luciji, Franciscu i Jacinti. Devetnica Gospi Fatimskoj je izvrsna prilika za molitvu za mir u svijetu, za obiteljske namjere i za zaštitu od zla. Ona je naša zagovornica i braniteljica, koja želi da se svi ljudi obrate Bogu.

† DEVETNICA SV. DIMFNI

Sv. Dimfna bila je irska mučenica, prelijepa kršćanka koja je bila mučena zbog svoje vjere, a zaštitnica je tjeskobnih i svih oboljelih od duševnih bolesti i psihičkih poteškoća. Devetnica sv. Dimfni je izvrsna za molitvu za zaštitu od duhovnih napada i zaštitu od duhovnih bolesti.

Devetnica sv. Dimfni u zbirci devetnica Novena Croatica nalazi se na 355. stranici, a obično se moli u razdoblju od 6. – 14. svibnja.

† DEVETNICA SV. RITI

Devetnica sv. Riti u zbirci devetnica Novena Croatica nalazi se na 301. stranici, a obično se moli u razdoblju od 13. – 21. svibnja.

Sv. Rita je bila talijanska svetica poznata po svojoj izvanrednoj milosti i suosjećajnosti, prozvana je sveticom nemogućeg, a zaštitnica je u beznadnim i teškim situacijama.

† DEVETNICA MARIJI POMOĆNICI KRŠĆANA

Marija Pomoćnica kršćana velika je pomoć u obiteljskim problemima, za traženje posla i sređivanje ekonomske situacije, a posebno je poštovana i kao zaštitnica i zagovornica u teškim situacijama

Devetnica Mariji Pomoćnici kršćana u zbirci devetnica Novena Croatica nalazi se na 123. stranici, a obično se moli u razdoblju od 15. – 23. svibnja – kao priprava za njezin blagdan koji je 24. svibnja ili prije svakog 24. u mjesecu, uoči njezina mjesečnog spomendana.

† DEVETNICA MAJCI BOŽJOJ OD KAMENITIH VRATA

Devetnica Majci Božjoj od Kamenitih vrata u zbirci devetnica Novena Croatica nalazi se na 136. stranici, a obično se moli u razdoblju od 22. – 30. svibnja.

Kamenita vrata su poznata kao svetište Majke Božje u središtu Zagreba. Devetnica Majci Božjoj od Kamenitih vrata je izvrsna prilika za molitvu za zaštitu grada, zemlje i naroda te za zaštitu obitelji.

† DEVETNICA DUHU SVETOMU

Pedeset dana nakon Uskrsa, odnosno deset dana nakon slavlja Kristova uzašašća, Crkva slavi Duhove. Spomen je to na veliki događaj silaska Duha Svetoga na apostole i na prvu Crkvu u Jeruzalemu.

Ove godine, blagdan Duhova obilježava se u nedjelju, 28. svibnja, pa će devetodnevna molitva kao priprava za taj blagdan, započeti 19. svibnja.

Devetnica Duhu Svetomu u zbirci devetnica Novena Croatica nalazi se na 184. stranici.

Koju devetnicu planirate moliti u svibnju?

Ako želite moliti ove devetnice, preporučujemo vam da nabavite Zbirku devetnica Novena Croatica koji sadrži sve navedene devetnice. Molitvenik je sjajan izvor duhovne inspiracije i pomoći u molitvi.

Molitva nas potiče da ojačamo našu vjeru, da oprostimo drugima i da tražimo oprost od drugih, kao i da molimo za vlastite nakane te za sve one kojima je potrebna Božja pomoć.

Zbirku devetnica Novena Croatica možete naručiti ovdje.

Započinje devetnica svetom Dominiku Saviu

25 travnja, 2023