Započinje devetnica svetom Dominiku Saviu

Započinje devetnica svetom Dominiku Saviu

27. travnja započinje devetnica svetom Dominiku Saviu, mladom svecu koji nam svojim životom pokazuje kako biti svet u svijetu koji često ne cijeni svetost.

Molitva devetnice Dominiku Saviu nalazi se i u prvoj hrvatskoj zbirci devetnica Novena Croatica, koju možete naručiti ovdje.

Molitva sv. Dominiku Saviu

O sveti Dominiče Savio, koji si u don Boscovoj školi naučio korake mladenačke svetosti, pomozi nam nasljedovati tvoju ljubav prema Isusu, tvoju pobožnost prema Mariji, tvoj apostolski žar za duše; daj da i mi prihvatimo tvoje geslo „Radije umrijeti nego sagriješiti!“.

Ti koji si po don Boscovu vodstvu u molitvi, požrtvovnosti i radosti u kratkoj životnoj dobi postigao savršenstvo, daruj i nama polet i ustrajnost u služenju Gospodinu. Zaštiti sve mlade koje susrećemo da rastu u čistoći i velikodušnosti, u otvorenom dijalogu s roditeljima i odgojiteljima, da budu nositelji novosti i radosti života.

Daj da i mi, poput don Bosca, budemo prijatelji Božji i prijatelji mladih, istinski odgojitelji u vjeri, kako bi naš odgojni rad dao plodove milosti i svetosti. Gospodine, Bože života i radosti, ti si svojoj Crkvi darovao Dominika Savia kao znak mladenačke nade i svetosti, daj da naši mladi poput sv. Dominika rastu u čistoći i ljubavi, a nama udijeli milost da poput don Bosca budemo istinski odgojitelji u vjeri, sijači radosti i svetosti. Amen.

Raspored devetnica u svibnju

25 travnja, 2023

Sveti Rajmund Nonat

25 travnja, 2023